сряда, 22 юли 2009 г.

Шоколад с камилско мляко


Първият шоколад с камилско мляко в света е създаден в Дубай и се казва "Ал Насма", предаде Ройтерс. Производителят му е в преговори да пусне продукта на нови арабски пазари, в Европа, Япония и САЩ.

Компанията от ОАЕ планира през следващите няколко месеца да навлезе първо в Саудитска Арабия, след това в Бахрейн, Катар, Кувейт и САЩ. "Ал Насма" преговаря също с лондонския магазин "Хародс" и с магазин за шоколадови изделия в Сан Франциско да разпространи новия деликатес.

Компанията е основана от шейха на Дубай Мохамед Бин Рашид Ал Махтум и е негова собственост. Целта й е произвежда 100 тона първокачествен шоколад от камилско мляко на година. Всички шоколади "Ал Насма" се произвеждат без консерванти или химични добавки, с редица популярни местни подправки, ядки и мед.

Според генералния мениджър на компанията Мартин ван Алмсик камилското мляко се смята за по-здравословно от кравето, защото съдържа 5 пъти повече витамин С, по-малко мазнини, по-малко лактоза и повече инсулин. Това го прави подходящо за диабетици и хора, които имат непоносимост към лактоза. БТА

Няма коментари:

Публикуване на коментар